CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

20090214

AKU, DOA DAN IBU

Lebih kurang 8 atau 9 tahun yang lalu, aku diajak oleh arwah ibuku untuk menemaninya ke kebun beberapa meter dari rumah kami di kampung. Aku pun sudah lupa tanaman apa yang hendak dipetiknya.Sementara ibuku menukar pakaian, aku telah pun berada di belakang rumah. Maklumlah sejak tinggal di KL pada 1994, aku tidak lagi berpeluang menjenguk ke kebunnya kecuali untuk mengutip hasil he,he.
Sewaktu melangkah ke kawasan kebun (berumput dan bersih kawasannya ketika itu) aku membaca memberi salam kepada Nabi Noh dan membaca doa masuk hutan. Selesai sahaja mengaminkan doa, aku terpandang seekor ular yang agak besar sedang 'u turn'. (aku amat yakin sebelum ini, ular itu sedang menuju ke arahku). Aku amat terkejut. (dalam hati amat bersyukur dengan berkatnya doa dan salam itu).
Aku terus berlari ke arah rumah dan menjerit memanggil ibu ku serta kakakku yang paling 'macho', Shaharbanun. Ular itu entah ke mana, setelah kami tiba kembali ke tempat kejadian. Setelah itu aku membatalkan niatku untuk ke kebun bersama ibuku. Aku membiarkan sahaja ibuku berseorangan. Aku sekadar melihatnya dari jauh. Kalaulah ibu yang berada di tempatku, pasti dia tetap menemaniku... Kini aku sedar, aku bukanlah anak yang baik. (Mak Melah, Jah minta maaf ya...)

20090209

Kod Babi Pada Makanan - Penting Untuk Umat Islam


20090208

Free Flash banner at FlashBannerNow.com